Essentieel Key-point naar Flow

Als we tot het uiterste gedreven worden, worden we gedwongen om dieper en verder te gaan dan normaal. Het opzoeken van onze grenzen stelt ons in staat om onze capaciteiten te testen, en zo onze ware mogelijkheden te ontdekken. Om flow te ervaren, zullen we voldoende uitgedaagd dienen te worden en de juiste hoeveelheid stress dienen te ervaren waardoor onze zintuigen maximaal geactiveerd worden en prestaties in de hoogte worden gestuwd. Strubbeling (in het engels vertaald als ‘struggling’) oftewel moeilijkheden stuwt het stresslevel naar een optimaal niveau, wat essentieel is om flow te ervaren.

Het begrijpen van dit proces is een van de grootste geschenken die we kunnen ontvangen. Het betekent dat we ons niet langer zorgen hoeven te maken over de worsteling met onze ervaringen dat vaak voorafgaat aan een flow ervaring. We kunnen zelfs van deze strubbeling gaan genieten, omdat deze strubbeling een key-point is van de weg naar flow.

Het is dus heel normaal om moeilijkheden of strubbeling te ervaren bij een belangrijke situatie. Of je nu moeite hebt met het adequaat reageren op stressoren, worstelt met je zenuwen of niet optimaal presteert. De meesten van ons zullen deze frustratiefase wel herkennen. Echter, maar al te vaak wordt deze periode van strubbeling verkeerd begrepen. Vaak denken we te snel dat er iets mis is of vinden we een excuus waarom we niet moeiteloos presteren. Terwijl we op dat moment eigenlijk alleen maar gefocust moeten blijven en door blijven gaan. Want zodra dit essentiële key-point naar flow is gepasseerd, is de weg naar flow volledig open.

By |2019-04-07T00:35:34+00:00juni 23rd, 2018|Blog|0 reacties

Laat een reactie achter