De Kracht van Flow

Alles wat je doet, is leuker en gaat beter in flow. Topprestaties in de sport worden geleverd in flow. Psychologen constateerden dat mensen het gelukkigst zijn in flow. Grote, tijdloze kunst ontstaat in flow en geniale uitvindingen gebeuren in flow. Flow stelt arbeiders in staat eentonige taken te veranderen in hoogtepunten van de dag. Toonaangevende bedrijven als Google en Virgin hebben de principes van flow geintegreerd in het werk. Het McKinsey instituut concludeerde dat werknemers vijf keer productiever zijn in flow. In flow nemen onze angsten af en stijgt onze motivatie tot grote hoogten. Daarnaast is flow gerelateerd aan een verhoging van de creativiteit, de kwaliteit van leren en aan optimale prestaties in verschillende domeinen. Flow is de optimale staat van functioneren waarmee onze aangeboren talenten tot bloei komen. Flow is het paradijs op aarde en de meest begeerde staat op deze planeet.

Misschien heb je weleens onverwachts je autosleutels in de kamer opgevangen of was je op een late avond verzonken in een goed gesprek. Als je ooit eens helemaal opging in een activiteit, de tijd voorbij vloog en de wereld om je heen even niet meer bestond dan heb je zeker flow ervaren.

Word een Flow Seeker
Je hebt veel meer kans om flow te creëren als je precies weet wat flow is. Door je te verdiepen word je je meer bewust van flow en begrijp je veel beter waar je naar zoekt. Deze bewustwording over flow is een eerste stap naar flow, zodat je meer en intenser flow kunt ervaren. Als Flow Seeker ken je de nuances van flow en ben je in staat de omstandigheden naar flow te creëren.

2019-04-07T00:39:34+00:00

About the Author:

Laat een reactie achter