Assessment – Leiderschap Scan2018-09-25T16:43:06+00:00

Het assessment

Wil je weten in welke mate je over een transactionele en transformationele leiderschapsstijl beschikt? De Next Talent Leiderschap Scan geeft je feedback in de mate waarin je transactioneel en transformationeel leiderschap toepast. Tevens geeft het feedback over hoe je jouw leiderschapsstijl verder kunt ontwikkelen zodat de resultaten van jouw leiderschap zullen verbeteren.

Start de test

direct beschikbaar

10-15 minuten

19,95 (standaard rapport)

49,95 (uitgebreid rapport)

Extra verdieping

Nadat je de leiderschap scan hebt afgenomen kun je voor extra verdieping ook een leiderschapstraining volgen bij de Next Talent Academy.

meer informatie

Meer informatie

Transformationeel leiderschap wordt over het algemeen beschouwd als het meest succesvolle type leiderschap, dat volgelingen stimuleert boven verwachtingen te laten presteren.

Achtergrond en wetenschappelijkheid:

De Next Talent Leiderschap Scan is wetenschappelijk gevalideerd en voorspelt zeer nauwkeurig organisatie prestaties. De scan is cultureel onafhankelijk, geschikt voor alle typen organisaties en diverse benchmarkscores zijn in de scan geïntegreerd.

Transformationeel leiderschap werd in 1978 ge├»ntroduceerd door James MacGregor Burns. Hij concludeerde dat er een verschil bestaat tussen managers en leiders en communiceerde vervolgens de concepten transactioneel- en transformationeel leiderschap. In 1985 vervolgde Bernard M. Bass de studie naar transformationeel leiderschap. En vanaf de jaren ’90 introduceerde Bass en Bruce Avolio “The full range of leadership” model.