Assessment – Persoonlijkheid Scan2018-09-25T16:43:06+00:00

Het assessment

De basis van het maken van belangrijke keuzes – studiekeuze, beroepskeuze, relatiekeuze etc. – is het kennen van jezelf. De Next Talent Persoonlijkheid Scan is gebaseerd op de Myers-Briggs Type Indicator® (MBTI®). De MBTI is wereldwijd erkend als een zeer krachtig en gebruiksvriendelijk instrument voor persoonlijke ontwikkeling en meer zelfinzicht. De MBTI is een van de meest populaire persoonlijkheids-instrumenten ter wereld.

Als je jouw type hebt ontdekt krijg je vervolgens:

inzicht in welke werkomgeving jouw type het beste past

suggesties van banen

inzicht in je sterke kanten en je valkuilen

hoe je functioneert als geliefde, ouder en als vriend.

Start de test

direct beschikbaar

5-10 minuten

14,95 (standaard rapport)

49,95 (uitgebreid rapport)

Extra verdieping

Nadat je jouw persoonlijkstype hebt ontdekt kun je voor extra verdieping ook een training volgen bij de Next Talent Academy.

meer informatie

Meer informatie

De Persoonlijkheid Scan kan ingezet worden bij:

1) Persoonlijke ontwikkeling en coaching
Inzicht in jouw eigen MBTI type versterkt je zelfbeeld en bevordert de samenwerking met anderen. Je ontdekt jouw natuurlijke kwaliteiten en mogelijke groeimogelijkheden. Het kan voor veel mensen een totale ommekeer in hun leven betekenen, als zij in staat worden gesteld om beter te begrijpen op welke manier zij in het leven staan en met andere mensen omgaan.

2) Teambuilding en -ontwikkeling
De MBTI laat zien dat verschillende werkstijlen elkaar kunnen aanvullen in plaats van elkaar tegen te werken. Hiermee wordt waardering voor diversiteit gestimuleerd, conflicten opgelost en de communicatie verbeterd.

3) Management- en leiderschapsontwikkeling
De MBTI helpt managers en leiders om het effect van hun persoonlijke stijl op anderen te begrijpen. Het geeft leiders inzicht in hun sterke kanten en eventuele groeimogelijkheden om effectiever te worden. De MBTI wordt ook gebruikt voor: Het verbeteren van communicatie, organisatieverandering, conflictmanagement, stressmanagement, loopbaanbegeleiding.

Voordelen:
– Gemakkelijk te gebruiken, te scoren en uit te leggen. Mensen werken graag met de vragenlijst en vinden het resultaat zeer nuttig.
– Gebaseerd op meer dan 50 jaar ontwikkeling en onderzoek. Door de voortdurende ontwikkeling is het instrument altijd actueel en van blijvende toegevoegde waarde.
– Biedt een gemeenschappelijke, positieve taal voor het waarderen van verschillen tussen mensen.
– Een uitgebreid assortiment boeken en materialen is beschikbaar om je te helpen bij het toepassen van de MBTI in verschillende situaties.