Workshops2020-01-07T00:51:24+00:00

Workshop: Flow in Sports

Dit is de officiële workshop van het internationale Flow Centre, dat wereldwijd koploper is op het gebied van flow.

The Flow Centre is opgericht door Cameron Norsworthy en Dr Sue Jackson, de vrouw die samen met Mihalyi Csikszentmihalyi als eerste in de wereld flow in de sport introduceerde.

De workshop “Flow in Sports” is geschikt voor sporters, coaches, begeleidingsstaf in de top- en breedtesport en voor een ieder die geïnteresseerd is in optimale prestaties en ervaringen.

Datum: donderdag 30 januari 18:30 tot 21:00uur in Utrecht (vol)

Datum: woensdag 4 maart van 18:30 tot 21:00uur in Den Haag

Inhoud Workshop:

Iedereen heeft weleens in een flow gezeten: we voelen ons sterk, alert, elke actie en beslissing volgt moeiteloos en vloeiend achter elkaar, we hebben het gevoel de situatie volledig meester te zijn en op de top van ons kunnen te presteren.

Dr. Csikszentmihalyi deed meer dan dertig jaar lang psychologisch onderzoek naar Flow en ontdekte dat Flow een optimale staat van bewustzijn is waarin mensen het beste presteren en zich het beste voelen. Dr. Susan Jackson (mede-oprichter van het internationale Flow Centre) vertaalde als eerste persoon in de wereld de flow ervaring naar de sportwereld.

En met succes! Sindsdien is flow-management een integraal onderdeel geworden naar optimale prestaties van vele sporters en coaches over de hele wereld. Michael Sachs, sportpsycholoog op Temple University zegt: “Every gold medal or world championship that’s ever been won, most likely, we now know, there is a flow state behind the victory”.

We hebben allemaal het vermogen om in flow te geraken en dankzij flow kan ieder van ons zichzelf overtreffen. Omdat Flow management een integraal onderdeel is naar optimale prestaties (en deze inzichten goed bruikbaar zijn in de top- en recreatieve sport) biedt The Flow Centre in de persoon van Martijn Leonard de workshop “Flow in Sports” aan.

  • Wil jij meer weten over Flow, de inzichten van de afgelopen 40 jaar Flow onderzoek en de nieuwste inzichten over Flow ontvangen?
  • Wil jij meer weten over het Flow Model en de negen universele dimensies van Flow?
  • Wil jij meer weten over de drie stappen naar Flow die The Flow Centre na 15 jaar ervaring met sporters op het hoogste niveau heeft ontwikkeld?

Tijdens deze workshop geeft Martijn Leonard een introductie over Flow en zorgt hij ervoor dat je inzicht krijgt in het creëren van flow binnen jouw eigen sport.

Voor wie?
De officiële workshop “Flow in Sports” van The Flow Centre is geschikt voor sporters, coaches, begeleidingsstaf in de top- en breedtesport en voor een ieder die geïnteresseerd is in optimale prestaties en ervaringen. Ons team werkt al meer dan 15 jaar met Olympische Kampioenen en sporters actief op het hoogste niveau in met name Nederland, Australië en het Verenigd Koninkrijk.

Onderscheidende workshop van Martijn Leonard over Flow voor de staf, ouders en spelers van SC Heerenveen o17 en o19.

Tjalling van den Berg, ECO Coach / SC Heerenveen

Een zeer triggerende workshop over Flow in Sports voor NLcoach.

Maarten van Heeswijk, Johan Cruijff University - Opleiding Master in Coaching

Complimenten voor je goed gepresenteerde workshop gisteravond bij NLcoach in Nieuwegein.

Gijs de Vocht, Trainer / Coach

Vervolg workshops
Nadat je de workshop “Flow in Sports” hebt gevolgd, kun je onderstaande vervolg workshops volgen.

Vanaf 2020 beschikbaar

Vanaf 2020 beschikbaar

Vanaf 2020 beschikbaar